Fem skäl för avslag på personligt lån

Önskar du inte att privatekonomi vore en obligatorisk kurs på högskolan? Tyvärr gör alltför många av oss av misstag. När du behöver ett personligt lån och avvisas kan det vara förvirrande över vad som gick fel - och hur man åtgärdar det. Du kan besöka oss på smslåntips.com för mer info. Här är några ledtrådar.

INGEN KREDIT

Ingen kredit är en situation där du aldrig har använt kredit och har därför ingen kredithistorik för banken att granska. De har ingen möjlighet att fatta ett utbildat beslut om huruvida du kommer att betala tillbaka ett personligt lån baserat på din kredithistoria. Ingen kredit är värre än dålig kredit. Att kvalificera sig för och göra regelbundna betalningar på dessa typer av introduktionsformer kan övervinna ett "no credit" -resultat:

· Studielån

· Säkert kreditkort (ingår ett belopp för utbetalning)

· Att läggas till på föräldrars eller makar kredit: kort, billån mm

LÅG KREDIT

Låg kredit finns i flera former. Om du använder mer än 30% av din tillåtna skuld kan det påverka din poäng negativt. För många låneförfrågningar kommer också att slå dig hårt. Att inte betala eller konkurser är gigantiska röda flaggor och kan ta lång tid att återhämta sig från.

Andra saker som långivare kan titta på är huruvida du har stora tillgångar. De kontrollerar också för att se om dina skulder är diversifierade eller om du bara har en typ av skuld.

INKOMST

Bevis på inkomster krävs i allmänhet vid ansökan om personligt lån. Om du är arbetslös kan det ge dig avslag i godkännandeprocessen. Långivare kan också kräva en arbetshistoria för att se hur länge du har varit hos din nuvarande arbetsgivare och för att avgöra om du vanligtvis har jobbstabilitet. Frekvent arbetsförlust eller förändring kommer att visa en borgenär att dina betalningar kanske inte är tillförlitliga.

LÅNETS SYFTE

Tro det eller inte, din ansökan kan avslås på grund av ditt föreslagna syfte för lånet. Finansinstitut har rätt att ställa in parametrarna kring sina utbetalningar och kan acceptera eller avvisa din ansökan utifrån vad du vill använda pengarna till.

Svartlistning

Om du inte betalt en skuld tidigare, kan ditt namn anges på en lista över folk som inte kan lånas till, även kallad "Blacklist ". Det här följer dig länge och är svårt att radera. Om du löser skuldproblemen får du dokument för att bevisa lösningen.

INGEN KREDIT KONTROLL LÅN

Om du behöver ett lån nu, men är oroad över att du kanske inte kvalificerar dig för en personlig kredit, kan du kvalificera dig för ett lån utan kreditkontroll. Du kan vara på väg till en bättre ekonomisk framtid på nolltid!

Kommentarer